AMD moeizaam op gang

Met Digital, Acer en IBM heeft AMD belangrijke klanten verworven, maar het bedrijf kan door productieproblemen niet snel genoeg aan de vraag naar Pentium-concurrenten voldoen. Het aantal K6-processoren dat de chipbakker dit kwartaal produceert in de fabriek in Austin, Texas, zal rond de 1 miljoen stuks liggen. Oorspronkelijk was een stroom van 1,5 miljoen processoren verwacht. AMD werd tevens geplaagd door 'bugs' in de K6, hoewel deze - net als die in de Pentiums van Intel - weinig voorstellen (net als Intel maakt AMD deze fouten op zijn website bekend).

De K6-producent maakt momenteel de moeilijke overstap van het 0,35 micron-proces naar dat van een 0,25 micron. Deze stap is nodig om snellere en goedkopere versies van de K6 te kunnen produceren. Het bedrijf verwacht eind dit jaar met massaproductie in 0,25 micron te kunnen beginnen. Men denkt 2 miljoen K6-processoren te kunnen aanmaken. Het kwartmicron-proces zal de K6 de nodige kloksnelheid van 300 MHz geven om tegen de 300 MHz Pentium II van Intel te kunnen concurreren. Met deze productietechnologie zal AMD tevens de werkspanning van de chips omlaag kunnen brengen van 2,9 naar 2 volt. Hierdoor zal de K6-processor een energieverbruik van 8 tot 9 watt hebben, waardoor de chip ook in notebooks is te gebruiken. RR

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z René Raaijmakers


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.