Microsoft weer te laat

Windows 98 komt pas in tweede kwartaal

De nieuwe versie van het besturingssysteem van Microsoft, Windows 98, komt drie maanden later op de markt dan beloofd. De voornaamste reden hiervoor is "de krachtige vraag van klanten en leveranciers naar één enkel product voor de migratie van Windows 3.1 èn Windows 95", verklaarde Microsoft Windows productmanager Phil Holden.

Het softwarebedrijf wilde volgens de oorspronkelijke planning eerst een 'overstap'-product voor Windows 95 leveren. Dit besturingssysteem zou enkele maanden later gevolgd worden door een versie voor het oudere Windows 3.1. Dit schema is echter afgekeurd door bedrijfsgebruikers en herverkopers van Microsoft.

Windows 3.1

"We willen de migratie juist makkelijker maken door met één product naar buiten te komen", verdedigde Holden de vertraging. Vreemd genoeg ontdekt Microsoft dit nu pas. Terwijl Windows 95 met 100 miljoen geïnstalleerde systemen maar net populairder is dan zijn voorganger.
Zo verwacht onderzoeksbureau IDC dat Windows 3.1 eind dit jaar nog op ruim 90 miljoen computers wordt geïnstalleerd. De voorspelling voor Windows 95 ligt op 131,2 miljoen nieuwe systemen.
Het is overigens niet de eerste keer dat de opvolger van Windows 95, met een geïntegreerde Internetbrowser, vertraging oploopt.

Koersdaling

Oorspronkelijk stond het nieuwe besturingssysteem zelfs voor 1997 op het programma. Microsoft maakt daarmee zijn reputatie van 'alles beloven, een beetje leveren' meer dan waar. De marketingmachine uit Seattle was hier debet aan.
De beurs was deze keer echter meedogenloos en liet Microsoft links liggen. Het aandeel verloor ruim zes dollar in één dag. Een ongewone ervaring voor het bedrijf van Bill Gates. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.