Citrix zoekt heil in ASP-markt

Softwareleverancier Citrix gaat zich met een reeks nieuwe producten richten op de markt voor applicatiedienstverlening (asp). Het bedrijf hoopt daarmee nieuwe klanten te winnen. Het bedrijf onthulde vorige week nieuwe web-programmatuur en extra functionaliteit voor zijn thin client/server-software Metaframe waarmee dat product ook gebruik via Internet ondersteunt.

Verder heeft Citrix de toekomstige ontwikkeling van Metaframe herzien. Met ingang van de nu gelanceerde Internetfunctionaliteit verschijnen verbeteringen als pakketten die modulair zijn uit te breiden (feature releases). Wijzigingen op het diepere niveau van de software-architectuur (service packs) verschijnen eens in de anderhalf jaar.
"We willen grote gebruikers niet voor het blok zetten om hun hele Metaframe-installatie opnieuw uit te voeren als er wat nieuwe mogelijkheden beschikbaar zijn. Bovendien willen we de functionaliteit in een hoger tempo uitbreiden", zegt directeur productmanagement Matt Dircks van Citrix.
De softwareleverancier denkt met deze ontwikkelroute - gecombineerd met reeds eerder beloofde Metaframe-uitvoeringen voor de Unix-varianten van IBM en Hewlett-Packard - meer voet aan de grond te krijgen bij bestaande gebruikers. Daarnaast moeten de nieuwe webtoepassingen klanten winnen die applicaties aanbieden via Internet (asp's).  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.