Microsoft zet Apple-gebruikers in de kou

Apple-gebruikers die regelmatig op Internet surfen met Microsofts Explorer moeten het voorlopig met hun huidige versie doen.

De browser-ontwikkelaar heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat de introductie van IE5 niet voor de winter verwacht wordt. Dit is de tweede keer dat Microsoft de Mac-wereld teleurstelt. Oorspronkelijk zou de nieuwe browser al deze zomer op de markt worden gebracht, maar dit werd afgelopen juli al gecorrigeerd. Nu blijkt ook introductie in de herfst niet haalbaar.
"We moeten nog enkele elementen nader uitwerken en willen geen halfbakken product op de markt zetten", zegt Irving Kwong, productmanager bij de Microsoft Macintosh Business Unit. Met name de rendering engine vraagt meer aandacht. Ook wordt er nog gewerkt aan de 'beeldschermdichtheid'. Het scherm van de Mac laat pagina-inhoud zien met 72 dpi (dots per inch). In een Windows-omgeving is dit 96 dpi. Met name kleine letterfonts zijn hierdoor op een Windows-machine aanmerkelijk beter leesbaar. Daarnaast zijn in IE5 enkele Mac-specifieke elementen opgenomen, zoals een 'veilingvolgsysteem', waarmee de gebruiker precies kan volgen hoe een veiling op het net verloopt.
Er zal volgens Kwong geen bèta-versie van de browser komen. De Outlook Express-software komt wel deze herfst - exact volgens schema. Tot nu toe werden Explorer en Outlook gelijktijdig op de markt gebracht.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.