Grafiek: Maandelijkse verkoop halfgeleiders

De halfgeleiderindustrie heeft de wind stevig in de zeilen. Na 1995 is de groei nog niet zo groot geweest als dit jaar. De Semiconductor Industry Association (SIA) sprak in juli de verwachting uit dat er dit jaar voor 31 procent meer halfgeleiders worden afgezet dan in 1999, uitkomend op een totaal van 195 miljard dollar.

Voor 2001 verwacht de SIA een groei van 25 procent. De omzet komt dan op 244 miljard dollar. De daaropvolgende twee jaar neemt de groei wel flink af tot respectievelijk 14 en 12 procent.
De verwachting voor dit jaar lijkt aan de voorzichtige kant, want in de eerste vier maanden van 2000 schommelde de groei rond de 34 procent en in mei nam de omzet ten opzichte van vorig jaar verrassend snel toe (bijna 40 procent). In juni werd voor ruim 48 procent meer aan halfgeleiders afgezet; in juli werd zelfs de 50 procent gehaald. Na zeven maanden ligt de groei al op bijna 38 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.