Dataopslag beperkt tot zes gigabyte

Het nieuwe formaat magneto-optische dataopslag-systeem kan 6 gigabyte per schijf opslaan. Dit systeem moet volgend jaar op de markt komen en het oorspronkelijke doel was 7 Gbyte. Het besluit hierover viel binnen de werkgroep Asmo (advanced magneto optical technology). Hiertoe behoren ondermeer Philips, Sony Electric, Matsushita Electric Industrial en twaalf andere elektronicabedrijven.

Commerciële magneto-optische producten met een capaciteit van 6 gigabyte worden in het voorjaar van 1998 verwacht. De huidige 640 Mbyte schijfjes hebben een zoektijd van 35 milliseconden en een leessnelheid 2,5 Mbyte per seconde. Het zoeken van de 6 Gbyte systemen zal sneller verlopen en de leessnelheid zal met een SCSI-2 interface 10 Mbyte/s bedragen. De Asmo-schijven hebben hetzelfde formaat als CD-Rom's en DVD-schijven. Asmo-stations zullen CD-Rom's, DVD's en DVD-Ram's kunnen lezen. Het is echter de vraag of 6 Gbyte voldoende capaciteit biedt nu er binnenkort al 2,7 Gbyte DVD-Ram-systemen op de markt zullen verschijnen. RR

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-12T00:00:00.000Z René Raaijmakers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.