Overname deel Essent Kabelcom bijna rond

De in september vorig jaar voorgenomen afstoting van de afdeling zakelijke markt van Essent Kabelcom is in een vergevorderd stadium. De ondernemingsraad van Essent Kabelcom is in juli akkoord gegaan met onderhandelingen van de directie met de potentiële overnamekandidaat.

Kleis Rademaker, voorzitter van de ondernemingsraad bij Essent Kabelcom, bevestigt dat de directie om toestemming voor onderhandeling heeft gevraagd. Hij kan nog niets zeggen over hoeveel medewerkers bij de verkoop betrokken zijn. "Concrete aantallen horen we pas als de directie ons het resultaat van de onderhandelingen voorlegt." Er is een overnameprijs van zestig miljoen euro genoemd. De bedrijfstak van Essent Kabelcom heeft een jaaromzet van rond de 35 miljoen euro en telt duizend werknemers.
Een mogelijke overnamekandidaat is Greenfield Capital Partners (GCP). Deze investeerder kocht twee weken terug Energis op. Het netwerk en de klanten van Essent Kabelcom zou GCP een landelijk dekkend netwerk geven. Een andere naam die circuleert is Versatel. Het telecombedrijf zegt de markt goed in de gaten te houden, maar wil geen commentaar geven.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-06T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.