Ccix naar Centric

Centric gelooft in AS/400. Na Bestmate heeft de automatiseerder nu Ccix uit Den Bosch overgenomen.

Ccix (spreek uit: kiks) is een kleine infrastructuurdienstverlener voor IBM i-series (AS/400). Wat voor Centric telt, is dat de Bossche firma via zijn first tier-status een directe ingang bij IBM heeft. Ook vormt Ccix de ontbrekende infrastructurele schakel in de i-series-lijn van Centric. De automatiseerder beschikt reeds over AS/400-bedrijfssoftware van Bestmate en het WES-pakket van het een paar jaar geleden gekochte Systeemhuis van de Nederlandse Groothandel (SNG).
Directeur Karim Henkens sluit niet uit dat zijn bedrijf de i-Series-activiteiten, die nu nog gericht zijn op de financieel-logistieke wereld, breder wil trekken. Hij ziet groeiperspectieven nu dit eenvoudig te beheren platform steeds opener wordt. "Op de nieuwe versie kunnen NT- en Win2000-applicaties draaien en vanaf 2004 komen er AIX-mogelijkheden."
Het eind 2001 opgerichte Ccix was in handen van Michel de Veer, die in februari van dit jaar reeds softwarebedrijf Bestmate aan Centric verkocht. Volgens Henkens heeft "Ccix in combinatie met Centric een betere toekomst". Van de vijf medewerkers is directeur Erno Lusse naar Kraan overgestapt.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.