OS/390 krijgt modern web-jasje

Dit artikel delen:

IBM levert nu een serie verbeteringen voor OS/390 om dat mainframe-besturingssysteem te positioneren als zware webserver. De uitbreidingen omvatten een geïntegreerde applicatie-server op Java-basis, verzwaarde beveiliging op basis van Internet-standaarden, opgevoerde TCP/IP-prestaties en een sneller netwerkbestandssysteem.

Toen IBM enkele jaren geleden zijn mainframes uitrustte met web-mogelijkheden, werd dit algemeen gezien als een defensieve strategie. Analisten menen nu dat de computerfirma serieus in de aanval gaat om zijn S/390-mainframes te presenteren als valide alternatief voor samengevoegde Unix-servers. De leverancier beweert dat de machines dankzij het verbeterde OS/390 bij uitstek geschikt zijn voor het afhandelen van zware toepassingen voor elektronische commercie.

Prijs-mips verhouding

"IBM zegt in wezen dat de S/390 nu alles wordt wat Unix en NT beloven voor de toekomst", aldus analist John Young van consultancy The Clipper Group. De markt voor mainframes groeit nog steeds, ondanks de beweringen dat die zware computers hun tijd hebben gehad. IBM meldt dat het al eenentwintig opeenvolgende kwartalen groei meemaakt voor zijn mainframeverkoop. Analisten merken echter op dat de prijs per mips (miljoen instructies per seconde) de laatste jaren is ingestort. Zo daalde deze verhouding het afgelopen jaar met 40 procent.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.