Over vijf jaar: driekwart faxen over IP

Over vijf jaar zal een driekwart van het fax-verkeer via het Internet gaan verlopen, aldus Mecklermedia consultants. In geld uitgedrukt is dat een enorme markt. Mecklermedia Consultants schat de markt voor wereldwijd fax-verkeer op 175 miljard dollar. Grote drijfveer van de opkomst van het IP (Internet) fax-verkeer is de kostenbesparing, die ergens tussen de 30 en 90 procent kan liggen.

Steeds meer telefoontikken worden gegenereerd door fax-machines. Bijvoorbeeld 90 procent van alle telefoonverkeer van Australië naar Azië bestaat uit fax-berichten. Met de komst van IP-faxen zullen allerlei diensten populair worden, zoals het routeren van de fax via de goedkoopste weg of het vanuit een e-mailapplicatie verzenden van faxen. De eerste fax-services die gebruik maken van het Internet zijn overigens al in Nederland actief. Internetprovider World Online en Compuserve bieden bijvoorbeeld deze dienst aan. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.