Vernieuwde IBM RS/6000 startklaar

Op 14 september presenteert IBM zijn vernieuwde RS/6000 servers en werkstations aan de wereld. De uitgelezen beroepsgroep van de analisten en consultants wordt door Big Blue al enkele dagen eerder op de hoogte gebracht van alle extraatjes die de nieuwe machines en de bijbehorende software hebben te bieden.

De meeste aandacht zal uitgaan naar de S80 'Condor' server. Volgens IBM zal deze machine, die zes tot 24 processoren bevat in een SMP-configuratie (symmetrec multi-processor), ongeveer drie maal zoveel 'processing power' hebben als de huidige 12-weg 'Blackbird' S7A server.
Een ander opvallend lid van de RS/6000-familie is de 'Pizzazz' thin server, waarschijnlijk het kleinste werkstation uit de familie. Het is een uitgeklede versie van de 43P model 150, waarmee IBM vooral de markt van de Internetserviceproviders hoopt te bereiken. De Pizzazz maakt gebruik van een 32-bit PowerPC processor en draait onder Linux of AIX.   JBM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem