Novell Intranetware opvolger van Netware

CAPELLE A/D IJSSEL - Novell gaat zich sterker richten op de markt voor intranet-software. De wereldwijde marktleider in netwerk-software komt met een nieuwe serie produkten om bedrijfsnetwerken om te toveren in 'full-service' intranetten.Novell heeft de vorige week haar Intranetware aangekondigd. Het softwarepakket zal in het najaar op de markt komen. In dit nieuwe produkt zitten gebundeld Netware 4.11, nieuwe intranet- en Internet- technologieën waaronder een krachtige webserver en -browser en de nodige 'connectivity tools'.

Netware 4.11, voorheen bekend onder de codenaam Green River, biedt gedistribueerde diensten. De bundel omvat ook een veilige 'gateway' tussen Novell-netwerken en Internet. Ook zit er een 'multiprotocol router' in voor een wan (wide area network) en Internet-verbindingen.
Intranetware moet worden gezien als een logisch vervolg op Netware, het netwerkbesturingssysteem waarvan vorig jaar liefst 800.000 pakketten werden verkocht. Novell positioneert Intranetware als een 'full-service' platform voor intranet- en Internet-toegang. Het zou geschikt zijn voor bedrijven van verschillende omvang. Eerder gedane investeringen in bedrijfsnetwerken kunnen hiermee behouden blijven.

MS en Netscape

Novell, dat financieel een stuk minder draait dan een jaar geleden, moest wat doen om de toenemende concurrentie en de prijsdruk het hoofd te bieden. Windows NT is een geduchte concurrent, terwijl ook Netscape zich in een markt probeert te dringen die tot voor kort het domein van Novell was. Met name in de markt voor kleinere bedrijfsnetwerken hebben Microsoft en Netscape terrein gewonnen.
Novell stelt dat Netware 4.1 qua exploitatiekosten nog een voorsprong heeft. Men beroept zich daarbij op een studie van het marktonderzoeksbureau International Data Corporation (IDC). Volgens IDC is de invoering van Windows NT-server 10 tot 35 procent duurder dan Netware 4.1. De gebruikskosten van de Windows NT-server zouden 15 tot 43 procent hoger liggen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-30T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.