Red Hat uit de hoge hoed

Linux-leverancier moet het hebben van dienstverlening

Noch zijn tengere gestalte, noch zijn onopmerkelijke carrière in computer-leasing wekken de indruk dat achter topmanager Robert E. Young iemand schuilt die reuzen verslaat. Maar als je afgaat op de aandacht die Young en zijn vier jaar oude onderneming Red Hat Software van het machtige Microsoft krijgt, zou je iets heel anders verwachten.

Onderzoekers van Microsoft hebben voorzitter William H. Gates III in vertrouwelijke memo's gewaarschuwd dat Linux, het computer-besturingssysteem dat Red Hat verkoopt, een bedreiging vormt voor het eigen Windows NT. De juristen van Microsoft hebben tijdens het antitrust-proces tegen de software-gigant zelfs met een exemplaar van de laatste versie van Red Hat gezwaaid, als bewijs dat de reus genoeg concurrentie ondervindt.

 
De Amerikaanse uitgever van deze oorspronkelijk Engelstalige bijdrage geeft geen toestemming voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Business Week