Intel stopt met grafische chips

Intel staakt de ontwikkeling van zelfstandige grafische chips voor PC's. Analisten zeggen dat het bedrijf de snelle ontwikkelingen niet langer kon bijbenen. Intel zelf verklaart dat geïntegreerde chips tegenwoordig populairder zijn.

De chipproducent kocht in 1997 Chips & Technologies op om zo in één klap de markt voor grafische processoren binnen te komen. In februari vorig jaar lanceerde het zijn grafische controller de i740. Fabrikanten van grafische processoren vreesden toen dat dit oprukken van Intel hun markt zou ondermijnen. De i740 verouderde echter vrij snel en kreeg maar geen waardige opvolger. De i752, die Intel enkele maanden geleden stilletjes lanceerde, wordt nu geschrapt. Hetzelfde lot wacht de i754, die voor volgend jaar op de planning stond.

Integratie

Intel gaat echter door met de ontwikkeling van geïntegreerde grafische chips. Die producten combineren een grafische processor met een standaard PC-chipset, die verbonden is met de centrale processor van de computer. Een groot struikelblok bij de ontwikkeling van geïntegreerde producten is de benodigde afstemming tussen de diverse componenten. De ontwikkelingscycli in de grafische chipindustrie verlopen nu zeer snel, waardoor het gevaar ontstaat dat gecombineerde producten technisch achterlopen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker