Apple piekt door goede verkoop iMac

Apple Computer geniet momenteel van stijgende aandelenkoersen dankzij de 150.000 voorbestellingen voor de iMac. Deze consumentencomputer is sinds deze week te koop en heeft nu al een record in de geschiedenis van het bedrijf neergezet. Apple wordt echter nog steeds geplaagd door voorraadtekorten voor zijn G3-powerbookcomputers.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor het computerbedrijf dat de afgelopen acht jaar zijn marktaandeel zag krimpen van tien naar drie procent. Apple verkeert nu in de overgang naar een direct model met bouw-op-bestelling, waarbij het nauwelijks tot geen voorraden van complete producten heeft. Dit model is deze maand in de Verenigde Staten uitgebreid naar de wederverkopers van de Mac-producent.

Investering

De huidige piek in de aandelenkoers van Apple is des te opvallender door de lichte dip die de aandelenmarkt doormaakt als gevolg van de Aziatische crisis. De vrees bestaat dat de onrust in die regio voortduurt en meer invloed zal hebben op bedrijfswinsten dan oorspronkelijk werd gedacht. Apple lijkt zich hier aan te onttrekken, zeker gezien het feit dat Fidelity Investments, de grootste investeringsmaatschappij in de Verenigde Staten, zijn aandeel in de computerfirma vergroot van 5,75 naar 12,29 procent.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker