Macintosh volgens onderzoek winstgevender

Ontwerpers met Macintosh-computers genereren een grotere productiviteit en winst dan gebruikers van Windows-machines. Dit blijkt uit een eerder deze maand gepresenteerd rapport van het Californische IT-onderzoeksbureau Gistics. Volgens ditzelfde rapport hechten werkgevers meer belang aan het behalen van winst dan aan het verlagen van de kosten voor gebruik en onderhoud van apparatuur.

Gistics interviewde producenten van digitale media, zoals Internet-advertenties, online marketing en web-ontwikkeling. Per persoon produceren deze Mac-gebruikers gemiddeld 26.441 dollar omzet per jaar meer dan ontwerpers die met Windows-systemen vergelijkbaar werk verrichten. De nettowinst is jaarlijks 14.488 dollar hoger per Mac-gebruiker.

Terugverdienen

Productiestudio's voor digitale media die Macs gebruiken, verdienen door dit omzetverschil hun investeringen voor desktopcomputers binnen 4,59 maanden terug. Volgens het rapport doen bedrijven met Windows NT-systemen hier 12,58 maanden over.
Volgens Stephen Braitman, analist voor Gistics, gelden de financiële voordelen van Mac-systemen ook voor andere sectoren, zoals tekstverwerking, spreadsheets en databasediensten. "Veel van deze resultaten zijn van toepassing op een breder, algemener spectrum van het bedrijfsleven", aldus Braitman. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.