Sun opent eigen opslagsoftware

Sun Microsystems heeft opnieuw een stapje gezet op het 'open source'-pad in de hoop een groter marktbereik te krijgen. De computerfabrikant heeft vorige week de driversoftware voor zijn nieuwe Storedge T3-opslagsystemen vrijgegeven. Hierdoor kunnen ook andere besturingssystemen gebruikmaken van die zware opslaghardware.

Dienstverlener Linuxcare had zich al ontfermd over de drivers van Sun en heeft die vertaald voor het 'open source'-besturingssysteem Linux. De ontwikkelaars onthulden die vertaalde software op de Linuxworld-conferentie, die deze week plaatsvond in San José (Californië). De driver valt onder de veelgebruikte 'open source'-licentie GPL (General Public License).

Losse verkoop

Sun wil de 'losse' verkoop van zijn opslagsystemen bevorderen door de koppeling met het eigen besturingssysteem Solaris losser te maken. Het bedrijf boekte vorig kwartaal een winst van 660 miljoen dollar op zijn servers, maar verkocht de meeste opslaghardware aan bestaande gebruikers van Solaris-servers.
Ondertussen geeft Sun-president Ed Zander toe dat de populariteit van Linux zijn bedrijf wel degelijk raakt. "Linux-servers knabbelen aan onze verkoop van lichte systemen." Toch houdt Sun vast aan de eigen Unix-variant Solaris en stort het zich niet ook op het 'open source'-platform wat veel van zijn concurrenten wel doen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.