Stuntprijzen drukken omzet Dell

Omdat Dell meer heeft geconcurreerd dan nodig was, zijn de omzetcijfers van het tweede kwartaal van de computerfabrikant lager dan verwacht.

Dell had het tweede kwartaal een omzet van 13,4 miljard dollar. Dit is een stijging van 15 procent vergeleken met de omzet van 11,7 miljard dollar over hetzelfde kwartaal vorig jaar. Analisten hoopten op een omzet van 13,7 miljard dollar, een verschil van 2 procent met de huidige omzet. Ceo Kevin Rollins wijt de tegenvallende omzet aan fouten die Dell heeft gemaakt bij het prijzen van pc's in de Verenigde Staten.
"Wij hebben meer geconcurreerd dan nodig", aldus Rollins. De gehoopte omzet was wel gehaald als de pc-prijs 10 tot 15 dollar hoger was geweest. "Het blijkt dat wij de gemiddelde verkoopprijs slecht onder controle krijgen." Toch heeft Rollins vertrouwen in de toekomst. "Hierover kan ik heel duidelijk zijn. We denken dat we het kunnen, we kunnen het al tien jaar lang".
Dell maakte een winst van 1,02 miljard dollar. Het tweede kwartaal vorig jaar was dit nog 799 miljoen dollar. Het aandeel steeg 41 dollarcent. Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal een omzet tussen de 14,1 miljard en 14,5 miljard dollar.
Ongeveer een kwart van de omzet van Dell komt van buiten de Verenigde Staten. De omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 21 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-19T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.