Na telefoon en PC ook server gratis meegeleverd

In navolging van gratis mobiele telefoons en gratis PC's zullen binnenkort ook servers gratis worden weggegeven. Dit voorspelt het Engelse Computergram, nu Amerikaanse bedrijven voor het eerst computers cadeau geven om klanten naar hun diensten te lokken. De vraag is alleen wie begint als eerste.

"In weerwil van wat bedrijven als Intel en andere grote hardware-leveranciers denken, worden servers commodities, stelt deze Engelse nieuwsdienst in een analyse. Niet de hardware maar de software die daar in de vorm van databases of internetdiensten op draaien, is wat klanten interesseert. Wie onderzoekt wat de voornaamste kostenpost bij investeringen in IT-oplossingen is, moet tot de conclusie komen dat hardware een steeds beperkter onderdeel uitmaakt. "Software-modules van populaire erp-pakketten en miljoenen-verslindende maatwerk varianten, doen de kosten van de server zelf verbleken. Geen van de hardware-leveranciers geeft dit graag aan klanten toe," stelt Computergram.

Dure applicatie-suites

Het wachten is op een hardwareleverancier die samen met een softwarebouwer een deal sluit waarbij dure applicatie-suites op gratis hardware worden geleverd. "Wat ook kan, is een erp-leverancier die samen met bijvoorbeeld Silicon Graphics of Gateway zijn klanten de hardware gratis mee levert."
Zo kan elke server-bouwer die niets te verliezen heeft, makkelijk marktaandeel winnen van IBM, Compaq, HP, Sun, Hitachi of Fujitsu, "simpelweg omdat geen van deze bedrijven het zich kan permitteren server gratis weg te geven." Nu het gebruikelijk wordt PC's weg te geven is het een kwestie van wachten op de eerste gratis server bij de aanschaf van een duur pakket.  MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.