Apple zet kaarten op Java

Apple Computer begeeft zich nu serieus op het gebied van Java-implementatie. De computerfirma hoopt hiermee de 'platformstrijd' met Windows te kunnen omzeilen. "Wij denken dat Windows minder belangrijk wordt, gezien al het talent dat zich nu op Java-ontwikkeling stort", beweert Java product manager Will Iverson van Apple.

Iverson zette vorige week op de beurs Internet World Summer 97 in Chicago de Java-strategie van Apple uiteen. Daar lanceerde het bedrijf ondermeer versie 1.5 van de Mac OS Runtime for Java. Dit is de Mac-implementatie van de Java Virtual Machine, een applicatie die de communicatie tussen een besturingssysteem en de Java-code afhandelt. De Virtual Machine is platform-specifiek. De Java-applets zijn universeel en kunnen hierdoor op elke computer draaien.
Dit middleware besturingssysteem wordt geïntegreerd in Rhapsody, de volgende versie van het Mac-OS, dat volgend jaar uitkomt. "Rhapsody wordt hiermee een uitstekend platform voor Java en hierdoor wordt de Macintosh aantrekkelijker", aldus Iverson.
Hij ontkent dat dit een poging is om Java voor een eigen platform op te eisen, zoals Microsoft doet. "Dit is 100 procent puur Java, het draait bovenop het besturingssysteem èn is daar tegelijkertijd een onderdeel van", benadrukt de Apple-manager. Deze integratie vergroot echter wel de snelheid van Java op Macintosh-computers, mits de applets specifiek voor dat platform zijn geschreven. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.