Notebooks gevrijwaard van systeemeisen PC99

Nieuwe lobbygroep boekt eerste succes

Het Mobile Advisory Council (MAC) heeft kort na oprichting al een voet tussen de deur gekregen bij Microsoft en Intel.

Toen Intel en Microsoft vorige week hun 'PC99 Systems Design Guide' openbaar maakten, bleek aan enkele eisen van het MAC al te zijn voldaan. De wens van Intel en Microsoft om PC's en notebooks net als televisies met één druk op de knop onmiddellijk gebruiksklaar te hebben (D3 cold wake up) heeft het tweetal op aandringen van MAC voor notebooks laten vallen. Bovendien is voor draagbare computers de eis komen te vervallen om randapparatuur via de IEEE1394-interface (firewire) van stroom te voorzien. Dat zou een aanslag betekenen op het batterijleven, beargumenteren notebookfabrikanten.
Het Mobile Advisory Council is 23 juli opgericht door notebook- en chipfabrikanten. Alle belangrijke notebookfabrikanten, waaronder Toshiba, Compaq, IBM, Hitachi, Texas Instruments, Acer en Hewlett-Packard zijn lid.

Positief

De MAC-leden vinden de PC9X-gids te zeer gericht op de PC. "De auteurs van de richtlijnen geven zelf toe dat ze weinig kaas hebben gegeten van draagbare technieken", zei Rebecca Krull van MAC-deelnemer 3Com enkele maanden geleden toen de lobbygroep informeel van start ging. Intel en Microsoft hebben positief gereageerd op de werkgroep en staan open voor discussie.
De PC9X System Design Guide is een invloedrijk pak papier dat de grootmachten uit Santa Clara en Redmond elk jaar opstellen. Het bevat een reeks vereisten en aanbevelingen voor systeemdefinities en ontwerpeisen voor randapparaten en busaansluitingen voor personal computers die in de periode 1999-2000 op de markt komen. Als fabrikanten kunnen aantonen dat hun systemen voldoen aan Intels en Microsofts wensen, dan komen ze in aanmerking voor het 'Designed for Windows'-logo. Voor bureau-PC's zijn de belangrijkste veranderingen ten opzichte van PC98 de verwijdering van de ISA-bus en de groei van de PC naar een meer consumenten-georiënteerd platform. Andere PC99-initiatieven zijn OnNow, Acpi, Instantly Available PC, USB en IEEE1394.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-31T00:00:00.000Z René Raaijmakers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.