Grafiek: wereldwijde PC-verkoop

De verkoop van PC's neemt wereldwijd nog steeds toe. IDC constateert voor het tweede kwartaal van dit jaar een verkoop van ruim 25 miljoen PC's.

Dat is ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar een toename van 27 procent. Dat jaar gingen wereldwijd nog twintig miljoen PC's over de toonbank. Gartner Groups Dataquest rapporteert een vrijwel even hoge groei: 26 procent. Doordat de twee onderzoeksbureaus verschillende methodologieën gebruiken, wijken hun percentages iets af.
Compaq heeft ondanks het verlies in dit kwartaal (184 miljoen dollar) met 14,6 procent nog steeds het grootste marktaandeel, maar voelt de hete adem van Dell in de nek. Deze PC-leverancier (10,8 procent) is met zijn directe verkoopstrategie zeer succesvol en maakt de grootste groei door.
Ook IBM kent dit kwartaal goede groeicijfers en handhaaft de derde positie met 9,2 procent. Hewlett-Packard, nummer vier, heeft 6,6 procent. In de achterhoede zit Apple Computers. Het bedrijf dat anderhalf jaar geleden geen lang leven meer leek te hebben, verkocht het tweede kwartaal 3,6 procent van het totaal, 0,4 procent meer dan het jaar ervoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.