Texas Instruments ziet niets in Windows CE

Mobiele werknemer vraagt om geavanceerde organizers

De 'pocket PC' van Bill Gates belooft meer dan in werkelijkheid mogelijk is. Dat vindt Texas Instruments. Het Amerikaanse high-techbedrijf gelooft meer in geavanceerde zak-organizers om de mobiele medewerker te ondersteunen.

Texas Instruments (TI) komt in oktober met een personal organizer-serie die agendagegevens met de PC kan uitwisselen. Een klein 'docking station' verbindt deze Pocketmate-organizers met de digitale agendasoftware op een PC. De software zorgt vervolgens voor synchronisatie van de gegevens: de meest recente data worden tussen de beide elektronische agenda's uitgewisseld. TI levert de Pocketmates met Lotus Organizer software, maar ze kunnen ook overweg met andere personal information management software.

Synchroon

Volgens Bernhard Krautscheid, european marketing manager bij TI, sluiten de nieuwe organizers in zakformaat aan op de behoeften van de gemiddelde medewerker. "Deze heeft een elektronische agenda op zijn PC staan, maar neemt zijn computer niet mee naar een vergadering of een klant. Een handzame organizer is hiervoor meer geschikt. Op onze Pocketmates staat een uitgeklede agenda waarin een medewerker een afspraak of een aantekening kan opnemen. Terug op zijn werkplek pompt hij deze gegevens over naar zijn PC. Andersom is ook mogelijk. De medewerker werkt zijn digitale agenda bij en zet de gegevens automatisch over naar zijn organizer. Dit voorkomt het dubbel invoeren van data en de medewerker heeft altijd de meest actuele stand van zaken bij de hand."
Krautscheid verwacht dat werknemers de komende jaren meer op pad gaan. De vraag naar zak-organizers zal dan ook toenemen ten opzichte van zwaardere volledig met software uitgeruste notebooks. TI zet zich met zijn op mobiliteit gerichte nieuwe generatie producten af tegen Windows CE. Microsoft lanceert onder deze naam palmtops die met een complete functionaliteit van een PC zijn uitgerust. TI zet vraagtekens bij de uitvoerbaarheid van Microsofts plannen. De huidige stand van de informatietechnologie is nog niet toereikend genoeg voor het optimaal presteren van zulke palmtops, aldus TI. Het bedrijf denkt dat productontwikkeling op het vlak van persoonlijk informatiebeheer meer de kant op gaat van niet al te ingewikkelde en betaalbare mobiele oplossingen, zoals een organizer en een geïntegreerde mobiele telefoon/pieper.

Kerstmis

TI-manager Krautscheid kondigt verder de 'Avigo' aan, een op een schrijfstift gebaseerde organizer. Met deze penbased digital assistance (PDA) kunnen gebruikers met behulp van een speciale pen gegevens invoeren. De Avigo zal in oktober verkrijgbaar zijn in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Begin 1998 verschijnt een Nederlandstalige uitvoering. Omdat handschriftherkenning een nog te dure en weinig gebruikte technologie is, heeft TI gekozen voor een oplossing waarbij de PDA zelf met een woordkeuze komt. Het apparaat beschikt over een database waarin de meest gebruikte woorden en de spellingsregels van een taal zijn opgenomen. De gebruiker voert met de pen de eerste letters van een woord in en de digitale assistent geeft aan welk woord hij denkt dat wordt bedoeld. Onbekende woorden moeten zelf ingetypt worden, maar kunnen in de database worden opgeslagen. Volgens Krautscheid is de Avigo bedoeld voor mensen die een pen nog steeds beschouwen als hun belangrijkste schrijfinstrument, maar de voordelen van een digitale organizer wel zien zitten. Hij voorspelt dat de Avigo dit jaar een kersthit gaat worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-25T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.