ASML beleeft pas in 2002 nieuw hoogtepunt

ASM Litography (Asml) zal pas in 2002 weer op topniveau presteren. Verschillende analisten verwachten op de korte termijn geen verbetering.

Asml verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar tachtig systemen. Daarvan waren 69 geavanceerd en elf wat verouderd; de marge op de verouderde systemen is lager. In dezelfde periode vorig jaar werden 98 systemen verkocht, waarvan vijf verouderde.
De afdeling effectenresearch van de Nationale Investerings Bank (NIB) is positief over Asml. De NIB wijst op de goed gevulde orderportefeuille. In het eerste halfjaar van 1999 bedroeg de orderontvangst 133 systemen, tegen 31 systemen in dezelfde periode een jaar eerder. Dit resulteerde in een orderportefeuille van 104 systemen eind juni. Dat is ruim twee keer zoveel als een jaar eerder.
Onlangs verhevigde Asml's grote tegenstander Nikon de concurrentiestrijd door kortingen te geven die kunnen oplopen tot 25 procent. In een dergelijk klimaat is het moeilijk terug te keren naar de hoge marges van weleer.   CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Correspondent