IDC: Suitespot verlaagt kosten intranet

Volgens een IDC-rapport over intranetten verlaagt de serversoftware Suitespot 2.0 van Netscape de kosten voor het aanleggen en onderhouden van een intranet. Investeringen zijn binnen twee maanden tot een jaar weer terugverdiend, aldus het rapport 'The intranet: generating new revenues, increasing customer satisfaction, reducing costs'.

Volgens IDC is een intranet vooral geschikt als intern communicatiemiddel. Doordat het onafhankelijk is van platform of geografische locatie, zijn alle werknemers eenvoudig en relatief goedkoop te informeren.

Groupware

Daarnaast is het door de openheid en flexibiliteit geschikt als omgeving voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe applicaties, zoals groupware. Enkele voorbeelden van dergelijke nieuwe diensten zijn een intern elektronisch telefoonboek, een trainingshulpmiddel en toegang tot databanken en technische hulpsystemen.
De afgelopen vijf maanden interviewde IDC tweehonderd grote Europese bedrijven, waaronder de Duitse Volkswagendochter Audi, het Franse cosmeticabedrijf L'Oreal en de Zweedse Posterijen. Deze drie bedrijven hebben elk een intranet opgezet met de Suitespot-software.
Netscape Communications presenteerde het rapport tijdens de lancering van de Nederlandstalige versie van zijn nieuwste browser; de Communicator. Dit programma bestaat uit meerdere geïntegreerde Internet-applicaties die naadloos kunnen samenwerken met Suitespot. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.