Netscape schrapt Javagator-project

Netscape heeft de ontwikkeling gestaakt van zijn veelgeroemde browser op Java-basis, bekend als Javagator. Oprichter en vice-president Marc Andreesen meldde vorige week op een IT-conferentie in San Francisco dat het project dood is.

De afgelopen maanden ontkende de softwareleverancier dat het overwoog de Javagator te schrappen. Dit project omvatte het grotendeels herschrijven van de Navigator-webbrowser in de programmeertaal Java. De laatste tijd concentreerde Netscape zich steeds minder op zijn clientsoftware ten gunste van zijn serverprogrammatuur. Java-schepper Sun Microsystems reageert schouderophalend. "Dit raakt ons niet echt", aldus Gina Centoni, groepmanager voor het Java-platform bij Sun.

Jazilla

"Netscape heeft nu geen team meer dat zich wijdt aan de ontwikkeling van een browser op Java-basis", bevestigt Eric Byunn, productmanager voor de Communicator-groep van de firma. "We keken naar wat we bereikt hebben en hoeveel er nog te doen is. Toen besloten we dat dit niet de beste besteding van onze middelen is." Bovendien werkt een groep onafhankelijke ontwikkelaars (http://www.Jazilla.org/) aan een eigen versie van een Java-browser op basis van Netscape's vrije broncode. Dat was ook reden voor het bedrijf om de Javagator te schrappen, erkent Byunn. Hij benadrukt dat Netscape wel contact onderhoudt met die Java-programmeurs, maar dat het geen invloed op deze groep uitoefent.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker