Industrie gaat massaal over op Unicenter TNG

Bijna alle grote serverproducenten leveren Unicenter TNG Framework standaard mee. Zelfs Hewlett-Packard gaat voor Computer Associates deze versie van het pakket voor het bedrijfsbreed beheren van de IT-infrastructuur verkopen. Niet van de partij zijn ondermeer IBM en Sun Microsystems.

Onder de naam Unicenter The Next Generation (TNG) bracht Computer Associates (CA) onlangs een volledig herschreven versie van het IT-managementpakket Unicenter op de markt. Het pakket is hiermee, naast de Unix-omgeving, ook geschikt gemaakt voor het beheren van de Windows NT-omgeving. Tijdens de gebruikersconferentie CA World, deze week in New Orleans, presenteerde het bedrijf een uitgeklede versie van TNG, met de naam Unicenter TNG Framework. Deze wordt standaard meegeleverd met een groot aantal serversystemen. Ook schaarde een aantal softwareverkopers zich achter het nieuwe pakket van CA.

HP enthousiast aanhanger

Opmerkelijk is dat Hewlett-Packard zich op CA-World ontpopte tot een enthousiaste aanhanger van Unicenter. HP gaat alle HP-UX-servers en werkstations voorzien van de lichte versie van het pakket. Tandems topman Roel Pieper zette wat betreft systeembeheer al een jaar geleden zijn kaarten op dit product van Computer Associates. In een eerste reactie zegt hij met veel genoegen te zien hoe andere leveranciers hem nu en masse volgen.
"HP stoot zijn neus met Open View. De huidige aankondiging is hier een voorteken van. IBM zal met Tivoli ook een keuze moeten maken. Hetzelfde geldt voor Sun. Ik verwacht dat HP en Sun over twee jaar niet meer in de markt zijn met pakketten voor systeemmanagement. IBM zal zich met Tivoli waarschijnlijk concentreren op de eigen IBM-producten," zo voorspelt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.