Verkoop pc's stijgt onverwacht

De pc-verkoop is het tweede kwartaal bijna 15 procent meer gestegen dan verwacht. De blijvend groeiende vraag naar laptops en de agressieve prijzenslag bij desktops veroorzaken volgens marktonderzoeker Gartner de omzetgroei.

Dell versterkt zijn positie op de wereldmarkt wederom. Het marktaandeel van dit bedrijf liep in een jaar op van 16,6 procent tot 17,9 procent. Ook het marktaandeel van HP groeide, maar in een lager tempo: van 14,3 naar 14,6 procent. Opmerkelijk is dat Lenovo marktaandeel verspeelde. De nummer drie van wereldranglijst duikelde van 7,5 procent naar 7,2 procent marktaandeel. De daling had plaats in zowel Europa als de VS.
Dell is de grootste pc-leverancier in de VS, maar komt in Europa niet verder dan de tweede plaats. HP is verreweg de grootste in Emea met een marktaandeel van 17,2 procent, 0,6 procent meer dan een jaar geleden. Dells marktaandeel steeg sneller, maar het bedrijf ligt met 12,8 procent nog flink achter op HP. Acer vergrootte zijn marktaandeel in Europa met 2,5 procent tot 8,6 procent. Dat leverde de derde plaats op in Emea en de vierde op de wereldranglijst.
Apple Computer maakt in de cijfers van Gartner de omzetprognose van de kwartaalrapportage van vorige week waar. Het marktaandeel van dit bedrijf nam in de VS toe van 3,6 procent naar 4,3 procent. In Europa dringt Apple allang niet meer door in de top-5.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-22T00:00:00.000Z René Rippen