Opta verrast KPN opnieuw

Dit artikel delen:

KPN Telecom is het opnieuw niet eens met een besluit van toezichthouder Opta.De oud-monopolist moet van de Opta de interconnectietarieven die concurrenten betalen voor het gebruik van het netwerk, verlagen.

Volgens de instelling hanteert KPN in de kostenberekening enkele onredelijke uitgangspunten. Zo mag het telecombedrijf de kosten van de inefficiëntie van het netwerk niet doorberekenen aan de concurrentie. Deze nieuwe aanbieders van telefonie, die afhankelijk zijn het KPN-netwerk, hebben regelmatig geklaagd over de prijs die ze voor het gebruik moeten betalen. Met name Telfort en Versatel noemden de tarieven een hindernis voor een eerlijke concurrentiestrijd. KPN moet de concurrenten het teveel betaalde geld met terugwerkende kracht terugbetalen.
Het telecom-bedrijf heeft verontwaardigd gereageerd op het Opta-besluit. KPN vindt dat de toezichthouder evidente onjuistheden en verkeerde veronderstellingen heeft gehanteerd. De onderneming zal nader overleg voeren met de Opta en sluit een eventuele gang naar de rechter niet uit. Al eerder dit jaar concludeerde de Opta dat de KPN-tarieven te hoog waren. De onderneming reageerde toen ook verbolgen en verhoogde daarop direct de tarieven voor abonnementen.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-10T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.