Van Lemmen stapt op bij Vobis Benelux.

De bijna vijfenzeventig computerwinkels van Vobis Benelux draaien binnenkort zonder directie. Hoewel algemeen directeur Fred van Lemmen nog niet op zijn beweegredenen wil reageren, bevestigt hij het ingediende ontslag. Daarmee is een vergevorderde management-buy-out van de baan. Formeel luidt het dat er een onverenigbaar meningsverschil is opgetreden aangaande het te voeren beleid.

Het imago van Vobis Benelux (met vijftig winkels en een aantal superstores een belangrijke speler in de PC-retail) was naar de mening van Van Lemmen dringend aan een ingrijpende vernieuwing toe. Zo pleitte hij voor een breder productassortiment waarin de PC veel meer geïntegreerd zou worden met Hifi-apparatuur enerzijds en telecom-apparatuur (internet, GSM, settop-box via de kabel). Minder nadruk wilde hij leggen op het in eigen beheer assembleren van de huismerk Highscreen-systemen.
Over de resultaten van Vobis Benelux is door de cumulatieve balansberekening in de holding weinig bekend, hoewel Van Lemmen vasthoudt dat het bedrijf in beginsel winstgevend is. Vobis maakt internationaal verlies door tegenvallende resultaten op de belangrijke thuismarkt Duitsland.  KL

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Koos de Lange
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.