Escom Nederland wil op eigen kracht door gaan

NIEUW VENNEP - De enorme prijsslag die met name woedt op de Nederlandse consumentenmarkt voor PC's, lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Een van de grootste prijsvechters, de PC-keten Escom Nederland, heeft uitstel van betaling gekregen. Ondanks haar scherpe prijzen bleef Escom tegen hoge voorraden aankijken.

Escom Nederland probeert zich los te maken van de Duitse moederonderneming, die eveneens uitstel van betaling heeft gekregen en mogelijk nog dieper in het moeras zit. Voor de Nederlandse poot is de toekomst op zijn zachtst gezegd onzeker. De directie van Escom Nederland hoopt dat de Rabobank als voornaamste geldschieter bereid is mee te werken aan een verzelfstandiging of andere oplossing. Maar ook in Nederland zijn de resultaten zeer matig.
De Duitse Escom AG heeft nu voor de derde keer het verliescijfer over 1995 moeten bijstellen. Begin dit jaar werd het verlies geraamd op 45 miljoen mark. Twee maanden later werd een negatief saldo van 125 miljoen mark genoemd. En nu is het verlies ineens 180 miljoen mark. De kapitaalinjectie van 100 miljoen mark waarmee de aandeelhouders en banken Escom afgelopen maart op de been probeerden te houden, is hiermee als sneeuw voor de zon gesmolten. Escom blijkt de PC-markt volledig verkeerd te hebben ingeschat. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-12T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.