Proces Microsoft Caldera dichterbij

Een proces tussen Caldera en Microsoft is een stap dichterbij, nu de federale rechter in de Verenigde Staten een aantal verzoeken om een rechterlijke uitspraak van 's werelds grootste softwaremaker naast zich neer heeft gelegd.

Caldera beschuldigt Microsoft van het willen elimineren van zijn DR-Dos-programmatuur met oneigenlijke middelen. Microsoft zaaide volgens het bedrijf uit de staat Utah angst, onzekerheid en twijfel, bracht valse aankondigingen, sloot Caldera uit van licenties, liet zich laatdunkend uit over diens producten en ontzegde het de toegang tot testversies van Microsoft-software. Het bracht de zaak in april voor de rechter en eist een miljard dollar genoegdoening.
Microsoft vroeg rechter Benson om negen uitspraken over de bewijsvoering van Caldera. In vier gevallen oordeelde hij in het nadeel van Microsoft. Drie uitspraken moet hij nog doen. De andere twee moties van Microsoft worden volgende week behandeld. Benson nam de stelling van Caldera over dat de aantijgingen jegens Microsoft wellicht ieder op zich niet illegaal zijn, maar dat het totale patroon dat wel is. Microsoft stelde dat het gerechtigd was Caldera de testversies van de gebruikersinterface van Windows 3.1 te onthouden. Caldera kwam kort daarna volgens Microsoft 'zonder grote moeilijkheden' met een concurrerend product.  AG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.