Zenith in de aanval op harde servermarkt

Zenith Data Systems is samen met Packard Bell, Nec en Bull een serveroffensief begonnen. De vier bedrijven lanceren zes verschillende servers, die variëren van een instapmodel voor het midden- en kleinbedrijf tot een zware machine voor multinationals.

De samenwerkende firma's willen complete bedrijfsoplossingen leveren en binnen twee jaar een meerderheid van de markt in handen hebben. De nu gelanceerde server-familie draait onder Windows NT en diverse varianten van Unix. Voor dat eerste besturingssysteem hebben de vier een eigen schaalbaarheidsoplossing ontwikkeld.
Concurrent Dell Computer reageert gelaten en ziet deze samenwerking als een teken van de huidige trend van IT-partnerships. "Hun grootste probleem is het vertalen van de verschillende doelstellingen naar één product, of serie producten", aldus een woordvoerder van Dell.

Zwakte

Compaq is dezelfde mening toegedaan en omschrijft de vier als "één van onze vele concurrenten". Voorlichter Ton Pannekoek van Compaq noemt de sterke financiële positie van Nec de voornaamste reden voor de samenwerking. "De andere drie is het de laatste jaren financieel niet zo goed vergaan. De vraag is dus of die samenwerking uit kracht of uit zwakte ontstaat."
Ondertussen erkennen Zenith, Packard Bell, Nec en Bull dat hun enige grote zorg en concurrent op dit moment Compaq is. Mede door de recente overname van Tandem wordt Compaq gezien als een grote speler.

Tussenstap

Voorlopig levert het viertal alleen systemen met Pentium Pro-processoren. De Pentium II mist schaalbaarheid en betrouwbaarheid, aldus een technicus van Zenith. De volgende versie van de processor, die Intel in augustus uitbrengt, wordt wel gebruikt in nieuwe servers die in september op de markt komen. Toch omschrijft de technicus de Pentium II als een tussenstap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.