Netwerk KPN Qwest snel continueren

Uitval betekent geen definitief einde

Afgezien van discontinuering van de diensten voor bestaande klanten leidt uitval niet tot de definitieve dood van het netwerk van KPN Qwest. Als het snel genoeg weer gestart wordt kan dat zonder al te veel problemen.

Dit zegt Arno Overmeer, directeur datanetwerkverkeer bij Worldcom. Volgens hem wordt het starten van het netwerk moeilijker naar gelang het langer uitstaat. "Als het twee weken duurt, steken administratieve problemen de kop op." Hij noemt de administratie rond routingdomeinen als voorbeeld. De domeinen komen in handen van andere dienstverleners, hetgeen KPN Qwest verplicht de informatie in zijn netwerkapparatuur aan te passen.
Als het netwerk gecontroleerd uitgezet wordt is de kans klein dat grote technische problemen ontstaan. "Alle netwerkcomponenten zijn net als een computer uit te schakelen", aldus Overmeer. Problemen hebben hooguit te maken met ontbrekende of verkeerd geladen drivers. Als de stroom in één keer afgekapt wordt, kunnen databases of andere bestanden corrupt raken, maar ook dan hoeven er geen onoverkomelijke problemen te ontstaan.

Schuldeisers afhouden

Ondertussen zijn alle inspanningen van curatoren en potentiële kopers erop gericht om het netwerk draaiende te houden. Telecommunicatiebedrijven die KPN Qwests netwerkringen in Noordwest Europa gebruiken hebben een stichting opgericht om delen tot 1 juli in de lucht te houden. Eerder verzamelde tegoeden dreigden meteen door de schuldeisende banken gevorderd te worden. Door de stichtingsvorm is dat juridisch niet mogelijk.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-28T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.