CA-product vangt software op bij uitvallen server

Een nieuwe programma van Computer Associates redt applicaties wanneer een server vastloopt. De softwareleverancier onthulde dit hulpmiddel voor netwerkbeheer op de PC Expo-beurs, vorige week in New York.

Het nieuwe product, genaamd Survive It Advanced Edition, kopieert applicatie-data naar een andere server in het netwerk indien een server vastloopt. Die tweede machine neemt dan de functies over van de 'gestorven' server. Hierdoor blijven toepassingen als e-mail, databanken, netwerkbeheer en web-programma's voor de gebruikers gewoon beschikbaar tijdens een uitval. De software werkt zowel over een lokaal (lan) als over een internationaal netwerk (wan) en vereist geen extra hardware.

Ondersteuning

Survive It kan bovendien ook verschillende servers opvangen: "Een Microsoft SQL server kan dienen als back-up voor een Exchange Server en vice versa", zegt marketingmanager Alan Mohess. Het product komt begin volgende maand op de markt voor Windows NT en ondersteunt tien producten waaronder het eigen Unicenter TNG en de Jasmine-databank, Lotus Notes, de serverproducten van Microsoft, alsook de Suitespotsoftware van Netscape, Enterprise Server van Oracle en Adaptive Server van Sybase. De leverancier zegt dat het daarmee 90 procent van de meestgebruikte applicaties bestrijkt.
Het nieuwe hulpmiddel valt onder CA's strategie om ook het mkb te benaderen. Daarmee gaat het bedrijf mee in de trend die ook softwarefabrikanten Tivoli, BMC en Hewlett-Packard volgen. De mkb-markt is volgens analisten goed voor 25 procent van de gehele markt voor netwerkbeheersoftware. Dat aandeel vertegenwoordigt een bedrag van 2 miljard dollar per jaar. "Kleinere bedrijven zien doorgaans niks in grote beheerpakketten. Zij denken dat die software onrendabel is voor hun, omdat implementatie te lang duurt en het te duur is", aldus een Dataquest-analist.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.