HP stopt verkoop EMC-opslagsystemen

Hewlett-Packard heeft zijn opslagovereenkomst met EMC opgezegd. Dit scheiden komt niet onverwacht. De computerfabrikant gaf enkele weken geleden op zijn 'Stress Free' opslag-conferentie in New York al een aanzet hiertoe. Daar onthulde het bedrijf een opslagsamenwerking met EMC-concurrent Hitachi Data Systems (HDS).

Bovendien noemden HP-directieleden als één van de achterliggende redenen voor de overeenkomst met HDS dat de technologie van EMC in hun ogen niet-volwaardig is. Daarnaast openbaarden de topmannen conflicten in de strategieën van de twee bedrijven wat betreft de juiste koers voor opslagnetwerken (Storage Area Neworks, SAN's) en andere opkomende technologieën.

Klanten gedekt

HP en EMC blijven nog wel samenwerken aan de interoperabiliteit van respectievelijk hun servers en opslagsystemen. Garanties en contracten met bestaande klanten blijven gelden. De wederverkopersovereenkomst tussen de twee loopt eind deze maand af. De computerleverancier meldt dat het "voor zijn gebruikers" de Symmetrix-opslagmachines vervangt door Surestore-disksystemen voor bedrijfskritische toepassingen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.