Doorstart Tulip nu officieus van kracht

Tulip Computers is gered. De Koninklijke Begemann Groep (RBG) heeft met minimaal tweederde van de schuldeisers - een wettelijk vereiste - overeenstemming bereikt over een afbetalingsregeling.

Verder zullen 241 van de 670 werknemers een baan aangeboden krijgen in het nieuwe 'Tulip', waarvan 132 in Nederland. Ingram Micro, die de fabriek overneemt, neemt 109 medewerkers over. Voor 99 Tulip-medewerkers zou een ontslagvergunning worden aangevraagd, maar inmiddels hebben van deze groep 22 mensen al een andere baan. Naar verwachting hoeft uiteindelijk maar voor zo'n veertig personeelsleden ontslag te worden aangevraagd. De leegloop tijdens de onderhandelingsfase bleef beperkt tot 41 medewerkers.

Schulden

In het crediteurenakkoord is opgenomen dat preferente schuldeisers 60 procent terugkrijgen, gewone schuldeisers 30 procent en achtergestelde schuldeisers 20 procent. Officieel zal minimaal tweederde van de crediteuren op 8 juli met het akkoord moeten instemmen. Daarna dient de rechtbank het akkoord goed te keuren op 22 juli. De partijen hebben dan een week de tijd om hoger beroep aan te tekenen. Op 31 juli komt er een eind aan de surseance. Nadat deze is opgeheven zal Begemann 25 miljoen risicodragend vermogen in Tulip inbrengen in de vorm van een achtergestelde lening.
Volgens Begemann-topman Deleye is er in het nieuwe Tulip geen plaats meer voor Commodore. Er zal naar een koper worden gezocht. De oprichters van het eerste uur en huidige directieleden Rob Romein en Franz Hetzenauer vertrekken, wanneer er nieuwe directieleden zijn aangetrokken. De leden van de Raad van Commissarissen hebben eveneens hun zetel ter beschikking gesteld. Tulip-commissaris Westerterp had zichzelf al op non-actief gezet, omdat hij tevens president-commissaris van Begemann is.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.