Illegale muizen komen uit Hongkong

Op dit moment voert Microsoft een onderzoek naar illegale muispraktijken in Hongkong. Partijen imitatiemuizen die hiervandaan komen, werden in Nederland ondermeer doorgeleverd door Procase. Inmiddels heeft Microsoft een schikking getroffen met deze distributeur.

Afgelopen februari ontdekte Microsoft dat in Nederland vervalste exemplaren van Microsoft Mouse 2.0 werden verkocht. In het geval van Procase gaat het om 40.000 illegale muizen met een staartwaarde van circa vier miljoen gulden. Procase is de eerste leverancier van namaakmuizen waarmee Microsoft een schikking treft. Het gaat om een schadevergoeding en een verklaring van Procase dat het bedrijf nooit meer illegale producten van deze softwareleverancier zal verhandelen. Hoewel beide partijen daar geen uitspraken over willen doen, kan worden aangenomen dat de schadevergoeding ongeveer even hoog is als het bedrag aan gederfde inkomsten. De illegale muizen zijn inmiddels vernietigd.
Procase is een handelsfirma in computergoederen. Het bedrijf zegt te weinig kennis te hebben van Microsoft-muizen om te bepalen of een aangekochte partij illegaal is. Dat weerhield het bedrijf er niet van om de muizen aan te kopen omdat "ze ons tegen een goede prijs werden aangeboden", aldus een medewerkster. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.