IBM voorspelt bijrol PC-kloon

De populariteit van klonen zal de komende jaren drastisch afnemen, omdat het gebruik van een PC een way of living wordt. Thuisgebruikers laten zich bij de aankoop van een PC meer en meer leiden door de combinatie vormgeving - functionaliteit. Dit voorspelt James A. Firestone, general manager consumer division bij IBM.

Volgens Firestone komt de huiskamer vol te staan met moderne technologie waarbij de thuisgebruiker vanuit zijn PC de elektronische apparatuur in huis bestuurt. Zo kan hij met zijn computer de multimedia-installatie bedienen, of hij stelt via zijn PC de tijdschakelaar voor zijn kamerverlichting in. De computer krijgt zo een prominente plaats in de huiskamer. Als gevolg hiervan willen consumenten PC's die betrouwbaarheid uitstralen en comfort bieden. Die aspecten vinden consumenten eerder terug bij merknamen dan bij klonen, aldus Firestone.
De consumentenmarkt groeit sterk. IBM is daarom twee jaar geleden opnieuw begonnen met een consumentendivisie. Op dit moment heeft het bedrijf een aandeel van 6 procent op een sterk gefragmenteerde markt. Firestone is ervan overtuigd dat IBM met zijn Aptiva's en Thinkpads een groter marktaandeel kan bereiken. De divisie heeft ervoor gekozen om met een select aantal winkelketens te werken. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld Correct, RAF, Staffhorst, Megapool en de PTT Telecom-Internetshop in Amsterdam. Ook is IBM in gesprek met Primafoon, waar nu nog PC's van Packard Bell in de schappen liggen. Verder zijn er speciale IBM-winkels geopend in Utrecht (2), Amsterdam en Den Haag. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.