Pentium II in de uitverkoop

In een poging de neergaande markt te bezweren heeft Intel deze week extra prijsdalingen doorgevoerd. De kortingen lopen uiteen van 12 procent voor de 400 MHz Pentium II (nu 722 dollar) tot 20 procent voor de 266 MHz Pentium II (nu 198 dollar).

Volgens sommige analisten verkoopt Intel dit kwartaal bijna twee miljoen microprocessoren minder dan de 21,6 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar. De cijfers over de kwakkelende PC-markt deden Intels aandelen vorige week tot onder de 66 dollar dalen, het diepst sinds 52 weken. Peter van Haendel van Intel Benelux wijst erop dat de chipfabrikant met de prijsdalingen vooral een snellere overgang naar processoren met hogere kloksnelheden wil bewerkstelligen.
In de Amerikaanse pers beschuldigde John Latta van marktonderzoeksbureau 4th Wave Intel ervan dat het zijn grafische chips dumpt op de Aziatische markt. Volgens Latta zou 's werelds grootste chipfabrikant de i740 tegen afbraakprijzen aanbieden. Klanten zouden de processor voor zeven dollar kunnen kopen. Latta schat dat de productiekosten voor de chip 16 dollar bedragen. Intel ontkent stellig dat het aan koppelverkoop doet.  RR
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z René Raaijmakers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.