AMD wil nieuw voetje voor K7

Nog voordat AMD zijn nieuwste processor, de K7 op de markt heeft gezet, wil het al naar een nieuw verbindingsvoetje voor op het moederbord. Dit melden bronnen uit de industrie.

De processorfabrikant maakt het zichzelf daarmee niet makkelijk en heeft nog een zwaar traject voor de boeg. Het moet de grote moederbord- en chipsetfabrikanten zover krijgen de Slot A-verbinding te ondersteunen om vervolgens mee te gaan met de opvolger ervan.
AMD was aanvankelijk van plan zelf moederborden voor de K7 te produceren. De voet voor deze processor, de Slot A, wijkt af van de bestaande verbindingen met het moederbord. Mechanisch gezien is deze weliswaar identiek aan de Slot 1 van Intel, maar op het niveau van de elektronica verschilt het. AMD verwacht met het nieuwe ontwerp echter meer kans van slagen te hebben in de concurrentiestrijd met rivaal Intel omdat het daarin meer systeemverbeteringen kan ondersteunen zoals bijvoorbeeld snelle glasvezelverbindingen.
Nog deze maand komt de K7-processor uit. In eerste instantie zal deze beschikbaar zijn in versies van 500, 550 en 600 MHz en met een Slot A-voet. De chip heeft een nieuwe micro-architectuur en gebruikt een 200 MHz-bus die is afgeleid van de Alpha 2164.
Met een nieuw type verbinding met het moederbord loopt AMD een risico bij de zakelijke markt, de belangrijkste doelgroep voor de K7. In tegenstelling tot consumenten, die bij modernisering van computer-apparatuur geneigd zijn een compleet nieuw systeem te kopen, kiezen zakelijke gebruikers eerder voor vervanging van de processor. Met een nieuw type voet is dat niet mogelijk. Bedrijven zullen daarom niet zo snel kiezen voor de K7 als processor voor hun apparatuur.  RSN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.