Mhtml bundelt e-mail en websurfen

De Internet Engineering Taskforce (Ietf) werkt aan een standaard die email en browsers dichterbij moet brengen.

De standaard, Mhtml (Mime Encapsulation of Aggregate Html) is gebaseerd op de bestaande Mime-technologie, die gebruikt wordt bij het versleutelen van bijlagen bij e-mailberichten. Het moet de mogelijkheid creëren allerlei componenten van een website als bijlage te versturen. Ontvangers die zelf geen toegang tot het web hebben, zijn dan toch in staat is de site te zien.

Selectie

Toepassing van deze techniek wordt met name verwacht bij push-services. Deze krijgen hiermee de mogelijkheid geselecteerde websites naar werknemers doorgeven zonder dat deze onbeperkte toegang tot het web hebben. Tot nu toe is het slechts mogelijk per e-mail webadressen door te geven; de ontvanger moet dan nog zelf het web op om de site te bekijken.

Beperkt

De mogelijkheid complexe plaatjes en multimedia als communicatiemiddel te gebruiken wordt door deze techniek aanzienlijk beperkt. Volgens analisten verdwijnt daarmee een belangrijke voordeel dat het web heeft ten opzichte van e-mail. Daarnaast heeft de techniek tot gevolg dat de omvang van e-mailberichten aanzienlijk toeneemt. Complexe websites kunnen enkele gigabytes groot zijn, met als gevolg dat het uren kan duren voordat berichten bij de ontvanger aangekomen zijn. Daarbij is het een aanslag op bandbreedte, iets waar bedrijven toch al vaak mee te kampen hebben.
Lotus heeft al aangekondigd Mhtml tegen het eind van het jaar op te nemen in Notes client. Microsoft gebruikt al een vroege versie van deze standaard in Outlook 98 en Internet Explorer-producten.  RSN
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.