Paniek na faillissement KPN Qwest waait over

Netwerkkater minder hevig

Dit artikel delen:

Eind vorige week was het even onzeker wat er met het netwerk zou gebeuren na het faillissement van KPN Qwest. Een week later lijkt het met de uitval op korte termijn mee te vallen. Bedrijven krijgen de tijd om hun verbindingen en aanverwante diensten veilig te stellen. Wel betalen ze leergeld voor de toekomst.

"De paniek is weggeëbd nu blijkt dat de netwerken gewoon doorlopen", zegt Marcel Vrieling, directeur van de Nederlandse vestiging van netwerkdienstverlener Vanco. Het bedrijf meet voor twaalf klanten van KPN Qwest hun afhankelijkheid van diens netwerk door. Deze kennis moet duidelijk maken welke alternatieve verbindingen nodig zijn om problemen te voorkomen.
KPN ondersteunt KPN Qwest zoveel mogelijk met het in de lucht houden van diens glasvezelnetwerk. KPN verzorgde voorheen ook het directe contact met klanten en bestelde voorzieningen bij KPN Qwest. In ad hoc gevallen betaalt KPN nu rekeningen om het netwerk draaiende te houden. Netwerkcapaciteit en andere voorzieningen zijn ingekocht bij alternatieve aanbieders om het netwerk van bedrijven te verhuizen. KLM en Atos Euronext, twee KPN Qwest-klanten, geven aan dat de technische invulling van hun netwerk in handen blijft van KPN.

Extra

Surfnet, het Nederlands netwerk voor hoger onderwijs, werd een paar weken terug gedwongen om zijn tweede lamda-verbinding met Chicago bij een andere carrier onder te brengen vanwege financiële problemen bij Teleglobe. Naast Global Crossing levert nu Level 3 een 1 Gbps verbinding met Chicago. "Je moet nooit op één paard wedden", geeft directeur Cees Neggers als reden voor de dubbel uitgevoerde verbinding.
 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.