IBM's coöperatie met Acer omvangrijker dan met Dell

Computerleveranciers IBM en Acer Group hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een waarde van acht miljard dollar.

Beide bedrijven gaan voor elkaar computeronderdelen produceren en technische kennis uitwisselen. De berichtgeving over de aangehaalde banden tussen beide hardwarebedrijven wordt vooral als overwinning voor IBM's Technology Group gezien. Deze divisie tekende enkele maanden geleden ook al een groot samenwerkingsverband met Dell, ter waarde van zestien miljard dollar.
De consolidatie die zich in de PC-markt aftekent, lijkt te verschuiven richting grootschalige partnerships en gaat niet meer gepaard met overnames. IBM zet zijn deuren naar innigere samenwerkingen voor al zijn partners open. "We hopen dat de deals met Dell en Acer andere partners aanmoedigt ook omvangrijkere overeenkomsten met IBM aan te gaan", aldus senior vice president Jim Vanderslice. De overeenkomst met Acer volgens heem heeft naast onderdelen ook betrekking op volledige producten en zelfs diensten. Vandaar dat beide bedrijven verklaren dat deze overeenkomst verder strekt is dan die met Dell.

Geen vreemden

IBM en Acer zijn geen vreemden voor elkaar. Acer produceerde al Aptiva thuiscomputers en Thinkpad schootcomputers voor IBM. De nieuwe overeenkomst is een uitbreiding van deze bestaande deal, die een omvang heeft van vier miljard dollar. IBM gaat onder meer harde schijven en diskettestations leveren aan Acer. Deze Taiwanese fabrikant levert in de nieuwe overeenkomst monitoren en andere randapparaten aan IBM.
Verder krijgt de halfgeleiderfabriek van Acer toegang tot IBM's 0,20 micron chiptechnologie. Tevens gaan beide bedrijven 'systeem op een chip'-technologie ontwikkelen. Deze producten nemen aan belang toe met de opkomst van Internet en andere mobiele computertoepassingen.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.