PTT verwacht in dit jaar sterke groei video-vergaderen

AMSTERDAM - De markt voor desktop videoconferentie systemen, die nu nog een zeer beperkte omvang heeft, zal de komende jaren bijna exponentieel groeien. Dit jaar zullen er al 550.000 van dit soort systemen worden verkocht tegen slechts 90.000 vorig jaar. In 1997 en 1998 zullen deze cijfers respectievelijk 2,2 miljoen en 3,8 miljoen bedragen.

Volgens PTT Telecom is de zakelijke markt nu rijp voor grootschalige toepassing van 'desktop conferencing'. Bij deze vorm van videocommunicatie kunnen twee of meer mensen elkaar ontmoeten door gebruik te maken van hun PC's, ook al zijn zij ver van elkaar verwijderd.
Hoewel beeld en geluid nog niet perfect zijn, is de techniek behoorlijk verbeterd. Ook het toepassingsbereik is sterk uitgebreid, waardoor videocommunicatie met name in een zakelijke omgeving zijn nut kan bewijzen.
Dit bleek tijdens een bijeenkomst van PTT Telecom en Intel. Daarbij werden een aantal nieuwe diensten en produkten voor video-communicatie gelanceerd. PTT Telecom biedt binnenkort de mogelijkheid documenten vanaf meerdere lokaties gelijktijdig te kunnen bewerken.
Daarvoor zijn alleen krachtige PC's, software, een minicamera en een oor- of hoofdtelefoon alsmede een aansluiting op het digitale telecommunicatienet nodig.
Cap Volmac gaat voor haar opleidingen geleidelijk over op videocommunicatie. De IT-dienstverlener zal daartoe 2000 systemen aanschaffen.
PTT Telecom verwacht dat bedrijven videocommunicatie vooral gaan gebruiken voor verbetering van hun dienstverlening. Klanten hechten steeds meer aan een hoog service-niveau en een snelle en adequate respons op vragen en verzoeken. Uit onderzoek dat Intel onder het Nederlandse bedrijfsleven heeft laten verrichten, blijkt dat 73 procent van de ondervraagde bedrijven klanten in het buitenland heeft die steeds vaker met de organisatie willen communiceren. Klanten willen ook eerder informatie. In 35 procent van de gevallen wensen klanten zelfs onmiddellijke toegang tot de informatie van de leveranciers van goederen en diensten. 54 Procent van de bedrijven doet echter moeite de reiskosten terug te dringen. Intel ziet dan ook veel brood in de grootschalige toepassing van video-conferencing, dat persoonlijk contact zonder verlies van reistijd en -kosten mogelijk maakt.
De meeste systemen voor desktop conferencing zijn slechts geschikt voor gebruik door twee personen. Maar de nieuwe versie 2.0 van het Intel Proshare Video System 200 maakt het mogelijk aan een vergadering vanaf drie of meer lokaties deel te nemen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-07T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.