Varianten Windows CE

Microsoft komt later dit jaar met verschillende functie-gerichte varianten van zijn slanke besturingssysteem Windows CE op de markt. Dit product staat tot nog toe in de schaduw van de Palm-computer in de Verenigde Staten en de Psion-handcomputer in Europa.

Het Microsoft-product krijgt veel kritiek te verduren; zo zou het eigenlijk een desktopsysteem zijn dat zich voordoet als een thin client. De fabrikant probeert zich van dit beeld te ontdoen en kondigt een week voor zijn ontwikkelaarsbijeenkomst in Denver aan dat het wijzigingen aanbrengt.
Volgens Dilip Mistry, marketingmanager voor Windows CE, verandert onder meer de gebruikersinterface van het opgewaardeerde besturingssysteem. Hij wilde verder geen details verstrekken over de nieuwe toevoegingen. Mistry verklaarde wel dat het hier niet gaat om een grote herziening van de software, maar om verfijningen van de bestaande code. De 'opdeling' in varianten is mogelijk dankzij de modulaire opbouw van het product, aldus de Microsoft-manager.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.