Notebook-fabrikanten verkiezen Coppermine

Er komt geen versie van Intels Katmai microprocessor voor notebooks. Fabrikanten van dit soort systemen prefereren de opvolger: Coppermine. De chipfabrikant heeft hierover zelf geen uitlatingen gedaan, maar diverse bronnen in de Amerikaanse elektronica-pers bevestigen dit.

Katmai is de codenaam voor de Pentium II die naast MMX-instructies ook een uitgebreide instructieset heeft voor de parallelle verwerking van drijvende-kommagetallen. De beslissing heeft geen invloed op de introductie van Katmai in het eerste kwartaal van 1999.

Kopermijn

Intel zou tot het uitstel hebben besloten op verzoek van notebookfabrikanten. Zij willen tijd en geld besparen door de Katmai over te slaan. Als dat zo is zal Intel direct overstappen naar de Pentium II-versie met de codenaam Coppermine, de volgende chip voor het draagbare segment die eind '99 in kloksnelheden van 450 tot 500 MHz het licht zal zien. De Coppermine is een Pentium II-chip en zal dezelfde instructieset hebben als de Katmai.
In de notebookmarkt zal eind 1998 de Dixon-processor het licht zien, een chip die is gepositioneerd voor het goedkope segment notebooks. De Dixon is een afgeleide van de Celeron. In tegenstelling tot de Celeron zit er op de Dixonchip echter 128 kbytes aan L2-cachegeheugen geïntegreerd. Hierdoor zal de prestatie aanzienlijk verbeteren in vergelijking met de cache-loze Celeron.  RR
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-05T00:00:00.000Z René Raaijmakers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.