Microsoft stelt lancering NGWS uit

De lancering van Microsofts Next Generation Windows Services (NGWS), die op de agenda stond voor 1 juni, is na een onverwachts besluit van de Microsoft-top uitgesteld. Een belangrijke reden voor het uitstel noemt Microsoft de lopende antitrust-zaak, die zijn eind loopt.

"We zijn zeer opgewonden over NGWS en willen het graag met u delen," aldus een verklaring van de belegerde computergigant, afgelopen vrijdag, "Desalniettemin zijn er sterke aanwijzingen dat de rechtbank in Washington D.C. komende week het eindoordeel zal vellen in de antitrust-zaak, een gebeurtenis die naar ons gevoel te veel aandacht afleidt van de voor komende donderdag geplande lancering." NGWS, zo belooft Microsoft, zal nu worden gepresenteerd op 22 juni. Het is het zoveelste uitstel voor NGWS, dat oorspronkelijk voor 1 april op de rol stond.
In NGWS wil Microsoft een symbiose realiseren van het besturingssysteem met Internet. Hoe en wanneer die ontwikkeling vorm moet krijgen is nog onduidelijk. In de publiciteit is Microsoft uiterst terughoudend geweest met het vrijgeven van informatie. Duidelijk is wel dat die ontwikkeling door de lopende rechtszaak tot in de kern wordt aangetast. Vorige week stelde rechter Thomas Penfield Jackson voor om de Internet-browser en het besturingssysteem onder te brengen in aparte bedrijven.
Zoals eerder door VNUNET bericht was het de bedoeling NGWS te lanceren tijdens Forum 2000, op 1 juni. Tijdens dat Forum zouden naast Bill Gates een hele rij andere topmannen van het computerconcern hun opwachting maken. Onder hen ondermeer president en chief executive officer Steve Ballmer, en vice-presidenten Paul Martiz en Jim Allchin. De laatste twee topmannen zijn verantwoordelijk voor de Platform Strategy en de Developer Group die de ontwikkeling van Windows, en daarmee NGWS, vormgeven.   HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.