OS/2-plan raakt alleen particulieren

IBM's beslissing te stoppen met de gratis ondersteuning voor zijn PC-besturingssysteem OS/2 raakt alleen particuliere gebruikers. Dit zegt Gerrit Schoenmaker, voorzitter van de Nederlandse OS/2-gebruikersgroep. Hij ontkent de notie dat IBM hiermee dit besturingssysteem laat vallen (Computable week 20).

Dat is absoluut niet het geval, zegt Schoenmaker; IBM heeft simpelweg teveel grote klanten die OS/2 gebruiken. "Dat zijn ondernemingen die veel geld vertegenwoordigen. Het is alleen de gratis ondersteuning die verdwijnt: de mogelijkheid een jaar lang kosteloos gebruik te maken van de helpdesk voor OS/2."
Daarnaast gaat de leverancier op termijn betalingen vragen voor applicaties die via het Software Choice-programma nu nog gratis zijn te verkrijgen. "IBM wil meer munt slaan uit OS/2", vat Schoenmaker samen. In het kader van deze actie zullen ook de fixpacks, pakketten met opwaarderingen voor het besturingssysteem, verdwijnen. Die gaan over in de convenience packs, pakketten met uitbreidingen en opwaarderingen, waarvoor betaald moet worden, aldus de voorzitter van de Nederlandse OS/2-gebruikersgroep.
In de eerdere berichtgeving (week 20) zijn per abuis incorrecte data gepubliceerd over de uitfasering van de gratis ondersteuning. Die vindt als volgt plaats: op 31 januari 2001 stopt de ondersteuning voor de client-uitvoering van OS/2 Warp 4, op 31 januari 2002 voor de slanke-clientprogrammatuur Workspace-on-demand 2.0 en op 31 mei 2002 voor OS/2 Warp Server.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.