IBM systeem voor netwerkcomputing

Bluebird is de codenaam waaronder IBM werkt aan een besturingssysteem voor netwerkcomputing. De besturingssoftware laat applicaties draaien op de server en stuurt de representatie naar de client.

Bluebird werd tijdens de 'Technical Interchange' in St Louis vorige week gedemonstreerd. Het systeem is gebaseerd op OS/2 en moet het mogelijk gaan maken dat Java-, OS/2, Mainframe-, Dos en Windows-applicaties op Bluebird gaan draaien. Anthony Brown, business manager for new technologies: "Met Bluebird wordt een evolutionaire overgang naar netwerkcomputing mogelijk, waardoor investeringen behouden blijven".
Specifieke instellingen worden gekoppeld aan de gebruiker en niet aan de machine, zodat een gebruiker overal, na inloggen, met dezelfde configuratie aan de slag kan. De specificaties van Bluebird zijn echter nog vaag. Het product wordt in het derde kwartaal van dit jaar aangekondigd. Wanneer het vervolgens op de markt komt en wat de prijs zal zijn is nog onbekend. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Roy op het Veld